A_BIO_AGRO_950

Będzie większa produkcja mięsa w Chinach

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA podaje, że w 2012 r. Chiny mogą wyprodukować łącznie 81,4 mln ton mięsa, czyli o 3 proc. więcej niż w roku bieżącym. Wieprzowina utrzyma pozycję najważniejszego gatunku mięsa produkowanego w Chinach, z udziałem w produkcji ogółem na poziomie 63 proc. Udział innych gatunków mięsa w produkcji ogółem ukształtuje się odpowiednio na poziomie 23 proc. dla drobiu, 7 proc. dla wołowiny oraz 6 proc. dla mięsa owczego.

W 2012 roku produkcja mięsa wołowego w tym kraju będzie kontynuowała trend spadkowy, obniżając się o 1 proc. w stosunku do poziomu produkcji z 2011 roku do 5,5 mln ton.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę