A_BIO_AGRO_950

Brazylia będzie produkować więcej mięsa

30 czerwca 2012
FAMMU/FAPA podaje, że brazylijskie ministerstwo rolnictwa i brazylijska korporacja analiz rolnych (Embrapa) przewidują, że w ciągu nadchodzącej dekady produkcja mięsa w Brazylii wzrośnie o 10,9 mln ton.
Największą dynamikę wzrostu będzie miało mięso kurcząt (4,2 proc. rocznie), a następnie wołowina (2,1 proc.) i wieprzowina (2 proc.).

Spożycie mięsa ogółem będzie rosło w Brazylii o 2,7 proc. rocznie, a największy udział będzie miało mięso kurcząt, ze względu na rosnącą preferencję brazylijskich konsumentów dla tego gatunku mięsa.

Analizy wskazują również na korzystny klimat dla brazylijskiego eksportu w ciągu najbliższych 10 lat, szczególnie dla mięsa drobiu i wieprzowiny.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę