biogaz_09_2025

Niemcy: rekordowa produkcja mięsa

23 lutego 2012
FAMMU/FAPA informuje, że według federalnego biura statystycznego (Destatis), w 2011 r. w produkcja przemysłowa mięsa w Niemczech była rekordowo wysoka i sięgnęła 8,2 mln ton - o 1,5 proc. więcej niż przed rokiem.
Większa wytwórczość mięsa ogółem była głównie zasługą sektora wieprzowiny i drobiu, gdzie zanotowano wzrosty odpowiednio o 2 proc. (106,8 tys. ton) do 5,6 mln ton oraz o 3,1 proc. (43,2 tys. ton) do 1,4 mln ton.

Produkcja wołowiny obniżyła się natomiast o 2,7 proc. (32,1 tys. ton) wobec 2010 r. do 1,2 mln ton.


POWIĄZANE

Prawie 1,6 mld euro – tyle mają wynieść roczne oszczędności dla rolników po upro...

Podczas Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Członków została wybrana nowa Rada Nadz...

Coraz większą popularność zyskują nowoczesne produkty na bazie naturalnych skład...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę