A_BIO_AGRO_950

Niemcy: rekordowa produkcja mięsa

23 lutego 2012
FAMMU/FAPA informuje, że według federalnego biura statystycznego (Destatis), w 2011 r. w produkcja przemysłowa mięsa w Niemczech była rekordowo wysoka i sięgnęła 8,2 mln ton - o 1,5 proc. więcej niż przed rokiem.
Większa wytwórczość mięsa ogółem była głównie zasługą sektora wieprzowiny i drobiu, gdzie zanotowano wzrosty odpowiednio o 2 proc. (106,8 tys. ton) do 5,6 mln ton oraz o 3,1 proc. (43,2 tys. ton) do 1,4 mln ton.

Produkcja wołowiny obniżyła się natomiast o 2,7 proc. (32,1 tys. ton) wobec 2010 r. do 1,2 mln ton.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę