biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Papryka na raka

15 stycznia 2007

Kapsaicyna, składnik odpowiedzialny za pikantny smak papryki, niszczy komórki nowotworowe - udowodnili naukowcy z Nottingham University w Wielkiej Brytanii. Pobudza komórki nowotworu do samozniszczenia. Podobnie jak spokrewnione z nią związki - wanilloidy. Hamują one rozwój komórek raka.


POWIĄZANE

Miód coraz rzadziej kojarzony jest wyłącznie z tradycją i domową spiżarnią. Staj...

Raporty PPR – Analiza Polityczna Ursula von der Leyen na zakręcie historii? Głos...

„Raporty PPR – AgroEksport: Rosja 2024/25"  W lipcu 2025 roku obserwujemy wyraźn...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę