A_BIO_AGRO_950

Rekordowy poziom eksportu nowozelandzkiej Fonterry w marcu

9 maja 2011
Jak podaje FAMMU/FAPA, światowy lider w produkcji przetworów mlecznych, nowozelandzka Fonterra w marcu bieżącego roku odnotowała najwyższy w historii działalności poziom eksportu produktów mleczarskich. W kwietniu poza Nową Zelandię z firmy wywieziono 229 tys. ton wyrobów.
Według Garego Romano, dyrektora zarządzającego Fonterry ds. handlu i działań rekordowe wysyłki są wynikiem postępującego wzrostu popytu globalnego na wysokiej jakości przetwory mleczne z Nowej Zelandii. Władze spółdzielni szczególnie zwracają uwagę na nieustający silny popyt z Chin, Azji Południowo-Wschodniej i Bliskiego Wschodu.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę