OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Piwo bezalkoholowe jako naturalny izotonik? Spróbuj sam!

6 sierpnia 2020
Piwo bezalkoholowe jako naturalny izotonik? Spróbuj sam!
Newseria Lifestyle

Bezalkoholowe piwo Tichauer, warzone naturalnie w oparciu o ponad 120-letnie receptury to świetny izotonik pełen składników mineralnych takich jak witaminy z grupy B, potas, wapń, fosfor, ryboflawina, niacyna, magnez i cynk. Butelka bezalkoholowego Tichauera to najlepszy i najbardziej naturalny sposób na uzupełnienie niedoborów po wysiłku fizycznym lub podczas upałów.

Piwo bezalkoholowe to świetna alternatywa dla miłośników sportu i bursztynowego trunku. Może być stosowane jako naturalny i zdrowy izotonik dla amatorów i zawodowych sportowców na specjalnych dietach oraz po wysiłku fizycznym. Najlepszym wyborem jest Tichauer Free - klasyczny lager o wyrazistym i intensywnym aromacie. To piwo warzone naturalnie w oparciu o ponad 120-letnie receptury dawnych browarników i dlatego w jego składzie jest mnóstwo zdrowych składników. Tak smakuje prawdziwe piwo sprzed wieków!

Zdrowy skład

W składzie Tichauer Free znaleźć możemy przede wszystkim źródlaną wodę, słód jęczmienny i chmiel. Ta wyjątkowa mieszanka zawiera wartościowe polifenole o działaniu przeciwutleniającym i przeciwzapalnym. Z kolei witaminy z grupy B odpowiadają między innymi za prawidłowe działanie układu nerwowego i zachowanie równowagi psychicznej.

Piwo idealne dla sportowców!

Składniki odżywcze zawarte w bezalkoholowym piwie wpływają odżywczo na resyntezę czerwonych krwinek. Piwo przewyższa także izotoniki zawartością potasu i magnezu nawet 15 razy! Te makroelementy wpływają na skurcze mięśni, dlatego świetnie znajduje zastosowanie po treningach. Tichauer Free zawiera również wiele przeciwutleniaczy i antyoksydantów, dzięki czemu wpływa na spowolnienie procesu starzenia i przyspiesza regenerację tkanki mięśniowej.

Postaw na zdrowie i wyjątkowy smak

Sekretem smaku i bogatego składu piwa Tichauer są receptury dawnych mistrzów, którzy szczególny nacisk kładli na dolne fermentowanie w otwartych kadziach, gdzie drożdże swobodnie i bezstresowo łączą się z tlenem, co wpływa na klasyczne walory smakowo-zapachowe. Ważne jest także rygorystyczne przestrzeganie zasad leżakowania w tankach, czyli odpoczywania oraz filtrowania w ziemi okrzemkowej. Dzięki temu browarnicy zachowują wartości odżywcze piwa i uzyskują wysoką klarowność. Każdy proces wymaga odpowiednich składników i przebiega bez pośpiechu - zajmuje ściśle określoną ilość czasu, by w efekcie powstał orzeźwiający lager z delikatną nutką goryczki i finezyjnym smakiem.

 

 

Newseria Lifestyle


POWIĄZANE

(Waszyngton, D.C., 29 kwietnia 2025 r.) - W pierwszych 100 dniach administracji ...

Kandydat na Prezydenta RP dr Artur Bartoszewicz od samego początku kampanii wybo...

Komisja Europejska podnosząc cła działa przeciwko nieuczciwie dotowanemu importo...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę