1. Panie Dyrektorze, Polska Izba Biznesu Żywnościowego została utworzona w ubiegłym roku. Co skłoniło jej założycieli do podjęcia tej inicjatywy? Decyzję o
Brak rynków zbytu, nadmiar produkcji oraz malejąca ilość zawieranych umów kontraktacyjnych - to podstawowe problemy polskich drobiarzy. Mają jednak nadzieję, że po 1 maja sytuacja się
Uczniowie gimnazjum w Kunowie (woj. świętokrzyskie) zostali ewakuowani ze szkoły po tym, gdy dwóch nastolatków wlało do ubikacji kwas octowy i masłowy - poinformował zastępca komendanta
Pozyskiwanie ofert zatrudnienia i pomoc w znalezieniu pracy w państwach UE – to nowe zadania, które w ramach usług rynku pracy mają realizować polskie służby zatrudnienia. Taką
Coraz więcej pracodawców uchyla się od wypłacania pracownikom wynagrodzeń. Coraz częściej też pracodawcy nie respektują wyroków sądowych, nakazujących wypłatę zaległych pensji - poinformowała
W Warszawie po raz piąty miłośnicy nauki języków spotkają się na targach, które prezentują najlepsze firmy szkoleniowe i ich ofertę. Chętni wezmą udział w lekcjach pokazowych. Od 2 do 3 marca
Aż 94 procent Polaków negatywnie ocenia obecną sytuację na krajowym rynku pracy. Że jest ona bardzo zła uważa 57 proc. ankietowanych, a za złą uznaje ją 37 proc. - wynika z sondażu Centrum
Z dniem naszego wejścia do Unii zniknie zakaz sprzedaży w Polsce żywności zmodyfikowanej genetycznie, jak i uprawy roślin, które mają zmieniony kod genetyczny. W Polsce zainteresowanie
W numerze: Jak co miesiąc Aktualności branżowe (m.in. duński projekt „Pomoc dla Polski we wdrażaniu Dyrektywy w sprawie Zintegrowanego Zapobiegania i
Dorsze i szprotki to jedyne ryby, jakie łowią teraz polscy rybacy. Od 15 lutego zaczął się sezon ochronny na flądry, a na połowy łososia nie pozwalają zbyt silne wiatry. 60% naszego