Firma Preply chciała dowiedzieć się, jakie rodzaje kuchni są najpopularniejsze w USA i gdzie można ich spróbować. W tym celu przeanalizowano aż 785 restauracji...
ZAUFAJ SILE LASU! RUSZA globalna KAMPANIA „TYDZIEŃ LASÓW FSC®” Tydzień Lasów to kampania zainicjowana przez Forest Stewardship Council, która podkreśla korzyś...
Jak wynika z badania przeprowadzonego przez instytut badawczy IQS na zlecenie MAX Premium Burgers[1], Polacy coraz częściej planują całkowicie wyeliminować mięs...
Coraz większa liczba firm skupia się na rozwoju zrównoważonych rozwiązań, a opakowania termoformowane stanowią jedno z narzędzi pozwalających na zmniejszenie ne...
Stosowanie uproszczeń, skracanie płodozmianów, a przede wszystkim uprawa w monokulturze, to obecnie panujący standard. Umożliwia rolnikom redukcję nakładów. Prz...
Krynica Forum 2023, jedno z najważniejszych wydarzeń gospodarczych w Europie Środkowo-Wschodniej, odbyło się w tegorocznym wydaniu pod znakiem współpracy i inno...
Rok 2023 jest kolejnym sezonem z cyklicznie występującymi ekstremami pogodowymi oraz trudnym do przewidzenia przebiegiem wegetacji roślin. Na te zróżnicowane wa...
Podczas gali podsumowującej wyniki rankingu „Złota Setka Polskiego Rolnictwa” przygotowanego przez „Wprost” przyznano wyróżnienia wyjątkowym firmom i przedsiębi...
W Polsce produkuje się nawet 75 proc. światowych zasobów aronii. Popularność tego superowocu szybko rośnie, choć przede wszystkim w Azji – Korei Południowej, Ja...
Najnowsze wydanie MAKROpuls- biuletynu ekonomicznego sporządzanego cyklicznie przez specjalistów Credit Agricole Bank Polska S.A. wskazuje że podobnie jak w lip...