14 grudnia br. Grzegorz Smytry, Dyrektor Oddziału Terenowego Agencji Nieruchomości Rolnych w Bydgoszczy spotkał się w Bydgoszczy z przedstawicielami Związku Pra...
Trzy podmioty związane z sektorem agro (Concordia Ubezpieczenia, Banki Spółdzielcze SGB i Fundacja Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA) połączyły siły i zorganizo...
Zbliżające się święta to okres spotkań rodzinnych, przesiadywania za stołem, ale też często przejedzenia. Bo jak nie próbować tych pysznych potraw tak skrupu...
To, że tłuszcze potrzebne nam są w codziennej diecie wiemy nie od dziś. Co więcej, pojawiają się chwilowe mody na konkretny rodzaj tłuszczu – a to kokosowy, pa...
W ciągu ostatnich dziesięcioleci dobrostan staje się coraz ważniejszym zagadnieniem w produkcji drobiu. Zapalenie skóry (FPD) jest uznawane jako parametr dobro...
Jak informuje WAPA, listopadowy stan zapasów jabłek w państwach unijnych to 5,507 mln ton tych owoców wobec 4,005 mln ton w analogicznym okresie przed...
W dniu 2 grudnia bieżącego roku ukazało się rozporządzenie nr 2016/2104 wpisujące na unijną listę nowy produkt Chronione Oznaczenie Geograficzne Vale of Evesham...
W ostatnich latach rynek fotowoltaiczny w Polsce notuje tempo rozwoju znacznie powyżej średniej europejskiej. Wzrost świadomości ekologicznej oraz ustabi...
Dlaczego na portalach społecznościowych pojawia się coraz więcej zdjęć pustych talerzy opatrzonych hashtagiem #JaStawiam? Angażując internautów w ten nietypowy ...
Firmy cukrownicze zwiększają eksport, aby zwolnić magazyny pod spodziewaną, rekordową tegoroczną produkcję cukru - oceniają eksperci Instytutu Ekonomiki Rolni...