Według danych Komisji Europejskiej, w lutym br. średnia unijna cena sprzedaży jaj spożywczych klasy L i M wyniosła 122,4 EUR/100 kg i wobec stycznia wzrosła o...
Zdecydowana większość plantacji rzepaku ozimego w Polsce przezimowała w dobrym stanie. Sprzyjały temu przede wszystkim wykształcenie odpowiedniej biomasy roślin...
Warszawa, 29 marca 2017 r. - Firma Bayer uzyskała nowe zezwolenie rozszerzające zakres stosowania fungicydu Luna Experience 400 SC /MRiRW nr R-90/2017d z dnia 21.02.2017/.
Przy wybieraniu tego, co włożyć do sklepowego koszyka, konsumenci kierują się różnymi wytycznymi: składem, producentem, marką, kolorem, zapachem. Opakowanie wy...
W dniu 25 marca 2017 roku odbyło się Walne Zgromadzenie Przedstawicieli Członków Spółdzielni Mleczarskiej Mlekovita, na którym Prezes Zarządu Dariusz Sapiński...
Dyskusja o szkodliwości GMO toczy się w środowisku spożywczym już od dawna, a konsumenci coraz głośniej domagają się naturalnych produktów spożywczych. Nap...
Przyspieszenie europejskiej gospodarki zaowocuje nowymi zamówieniami, co jest dobrą wiadomością dla polskich eksporterów. Gospodarkę w tym roku ma napędzać nie...
Wiosna się rozpoczęła, ale minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel nie wybudził się ze snu zimowego; nie potrafi załatwić żadnych spraw ani na forum Polski, a tym ...
Producenci wędlin tradycyjnych będą mogli stosować dotychczasowe metody wędzenia także po 1 września, od kiedy miały obowiązywać bardziej restrykcyjne normy dot...
Światowa Organizacja Handlu oddaliła większość zarzutów Chin wobec Unii Europejskiej, które dotyczyły dyskryminowania chińskiego drobiarstwa w kontyngentach bez...