Do niedawna tkanka tłuszczowa traktowana była tylko jako magazyn energetyczny. Poza rolą koncentratora energetycznego, potocznie nazywany „tłuszcz” jest także ...
Co piąty dorosły Polak mieszkający na stałe w kraju przynajmniej raz w życiu pracował za granicą – wynika z badania CBOS „Praca za granicą”. To szansa na...
Morze, góry, jeziora – w takiej kolejności wybieramy lokalizację. Ponad 70% rodaków ubiegłoroczne urlopy spędziło w...
Społeczna inspekcja pracy (SIP) jako pierwsza powinna zadbać o przestrzeganie przepisów prawa pracy, szczególnie w zakresie bhp - zanim do akcji wkroczy Państwo...
"Bruksela jest naszym wrogiem", "Europa chce nas zniszczyć" – alarmują obecni na paryskim Salonie Rolniczym francuscy rolnicy, pytani o przyczyny spadku ich do...
Na zaproszenie ministra rolnictwa, przemysłu rolno-spożywczego i leśnictwa Francji Stéphane’a Le Folla, w dniach 24 – 25 lutego 2017 r. podsekretarz stanu Rysza...
Mimo grypy ptaków produkcja drobiu w Polsce nie zwalnia – wynika z analizy jaką Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz przeprowadziła na podstawie danych GUS...
Ceny warzyw importowanych wróciły do akceptowalnego poziomu, co eksperci Rynku Hurtowego Bronisze określają jako stabilizację. Tę stabilizację przyspieszył w os...
Wśród 200 najbogatszych Hiszpanów aż pięćdziesięciu to posiadacze winnic lub zakładów wyrobu win. Niektóre ze swoich firm winiarskich rozwijają oni daleko poza ...