Podstawowy skład chemiczny miodu sztucznego i naturalnego

12 kwietnia 2005
Podstawowy skład chemiczny miodu sztucznego i naturalnego
Rodzaj miodu
Składniki, [%]
cukier inwertowany
(min.)
sacharoza (maks.)dekstryny (maks.)woda (maks.)
Sztuczny

płynny

47

30

brak

21

stały

74

5

brak

21

Naturalny

nektarowy

70

5

3

20

spadziowy

60

10

10

20


POWIĄZANE

Kierownictwo resortu rolnictwa przyjęto we wtorek zaktualizowany Ramowy Plan Dzi...

Rolnictwo ekologiczne w Polsce zamiast spodziewanego dynamicznego rozwoju, od ki...

Przedstawiciele państw unijnych przyjęli we wtorek ostatecznie przepisy dotycząc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę