Adama_poleposition_15.03_30.04

Podstawowy skład chemiczny miodu sztucznego i naturalnego

12 kwietnia 2005
Podstawowy skład chemiczny miodu sztucznego i naturalnego
Rodzaj miodu
Składniki, [%]
cukier inwertowany
(min.)
sacharoza (maks.)dekstryny (maks.)woda (maks.)
Sztuczny

płynny

47

30

brak

21

stały

74

5

brak

21

Naturalny

nektarowy

70

5

3

20

spadziowy

60

10

10

20


POWIĄZANE

Nadchodzi nowa era transformacji WPR oraz łańcucha żywnościowego w Unii Europejs...

Sektor rolnictwa ekologicznego nieustannie się powiększa - areał przeznaczony po...

10 marca została opublikowana nowelizacja rozporządzenia dotycząca działania Rol...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę