dnikukurydzy_210818

Rodzaje miodu sztucznego

12 kwietnia 2005

W zależności od składu i konsystencji rozróżnia się:

  • miód płynny, otrzymany w wyniku niepełnej hydrolizy cukru (przeważnie z dodatkiem
    syropu skrobiowego jako antykrystalizatora) 
  • miód stały, o strukturze drobnokrystalicznej, zawierający w porównaniu z miodem
    płynnym więcej cukru inwertowanego a mniej sacharozy.

POWIĄZANE

Geotermia w Polsce może służyć nie tylko sieciom ciepłowniczym czy kąpieliskom, ...

W dniach 11-12.10.2018 roku odbyła się XI edycja konkursu na Najlepsze Gospodars...

Obliczono, że w latach 90.  XX wieku z pożywieniem zjadaliśmy 2 kg „chemii” rocz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę