CTR_80917

Rodzaje miodu sztucznego

12 kwietnia 2005

W zależności od składu i konsystencji rozróżnia się:

  • miód płynny, otrzymany w wyniku niepełnej hydrolizy cukru (przeważnie z dodatkiem
    syropu skrobiowego jako antykrystalizatora) 
  • miód stały, o strukturze drobnokrystalicznej, zawierający w porównaniu z miodem
    płynnym więcej cukru inwertowanego a mniej sacharozy.

POWIĄZANE

Do Komisji Europejskiej wpłynęły petycje od organizacji zrzeszających producentó...

Francuska federacja rolnictwa ekologicznego twierdzi, że wspólna polityka rolna ...

Copa i Cogeca pochwaliły wysiłki poczynione przez unijnych negocjatorów na rzecz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę