BIGAZ_V-Forum_2023
CTR_2023

Rodzaje miodu sztucznego

12 kwietnia 2005

W zależności od składu i konsystencji rozróżnia się:

  • miód płynny, otrzymany w wyniku niepełnej hydrolizy cukru (przeważnie z dodatkiem
    syropu skrobiowego jako antykrystalizatora) 
  • miód stały, o strukturze drobnokrystalicznej, zawierający w porównaniu z miodem
    płynnym więcej cukru inwertowanego a mniej sacharozy.

POWIĄZANE

Głównym organizatorem konkursu „Test wiedzy o rolnictwie ekologicznym” jest Cent...

W handlu detalicznym ceny miodu utrzymują się na poziomie zbliżonym do ubiegłoro...

Polscy rolnicy mogą już skorzystać z “zielonych pożyczek” z oprocentowaniem 0 pr...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę