aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1
aaaaaaaaKongres Mięsny

Rodzaje miodu sztucznego

12 kwietnia 2005

W zależności od składu i konsystencji rozróżnia się:

  • miód płynny, otrzymany w wyniku niepełnej hydrolizy cukru (przeważnie z dodatkiem
    syropu skrobiowego jako antykrystalizatora) 
  • miód stały, o strukturze drobnokrystalicznej, zawierający w porównaniu z miodem
    płynnym więcej cukru inwertowanego a mniej sacharozy.

POWIĄZANE

Twierdzenia dotyczące ekologii: podwójne wysiłki weryfikacyjne mogą prowadzić do...

Wszyscy wszystkim składają życzenia. Oto kolejna dawka optymizmu i wspólnoty cel...

Herbatki funkcjonalne Zioła Mnicha – w trosce o zdrowie Chcąc zadbać o prawidłow...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę