Adama_15.03.2020
Azoty_16.03.2020

Rodzaje miodu sztucznego

12 kwietnia 2005

W zależności od składu i konsystencji rozróżnia się:

  • miód płynny, otrzymany w wyniku niepełnej hydrolizy cukru (przeważnie z dodatkiem
    syropu skrobiowego jako antykrystalizatora) 
  • miód stały, o strukturze drobnokrystalicznej, zawierający w porównaniu z miodem
    płynnym więcej cukru inwertowanego a mniej sacharozy.

POWIĄZANE

Pora na Pola to internetowy targ naturalnego jedzenia z dostawą do domu, który z...

Ruszyła kolejna edycja konkursu na Rolnika Roku regionu Morza Bałtyckiego. Zwyci...

Podsekretarz stanu Ryszard Kamiński 14. lutego br. uczestniczył w Międzynarodowy...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę