FDA ((ang. Food and Drug Administration/pl. Agencja Żywności i Leków/ – amerykańska instytucja rządowa utworzona 30 czerwca 1906 roku przez Harveya Washingtona ...
Wszystkie mleczne produkty fermentowane zawierają korzystnie wpływające na organizm człowieka żywe kultury bakterii. Ale zakłady mleczarskie często stosują do s...
Kiedy podejmowane przez nas wybory są dyktowane emocjami, trudno jest polemizować z faktami. Od kilku lat trwamy w burzliwej dyskusji dotyczącej metod chowu kur...
Porozumienie Rolnicze Zrzeszeń i Organizacji Drobiarskich występuje z APELEM ORGANIZACJI DROBIARSKICH O WYCOFANIE ZAKAZU STOSOWANIA PASZ GM Krajowe organizacje ...
Polska Izba Mleka pismami z dnia 12 września 2022 r. i 5 października 2022 r. zwróciła się do do Ministerstwa Rolnictwa w sprawie aktualnych stawek opłat za cz...
Minikiwi, borówki i truskawki kończą polski sezon, dynia dopiero go zaczyna. To gatunki, które odnotowują największy wzrost konsumpcji. W realizowanych od 2 lat...
Polskie Drobiarstwo zmaga się ostatnio z olbrzymim kryzysem dotyczącym gwałtowny wzrostem wszystkich nośników energii . Ten dział produkcji rolnej jest energoch...
W zeszłym tygodniu, Zespół ds. Drobiarstwa, który zrzesza największe i najważniejsze związki i federacje branżowe, organizacje pozarządowe, zwrócił się do Mateu...
Jesień to czas przetwarzania darów natury i czas skłaniający do podsumowań, do pytań o udane zbiory i zmarnowane tony owoców. Głównie o te, co zostały na drzewa...
Oświadczanie producentów żywności w sprawie dokumentacji dotyczącej fałszowania komponentów paszowych przez Berg+Schmidt *** Apelujemy o rzetelność mediów w pr...