W gronie interesariuszy z obszaru rolnictwa, nauki, organizacji pozarządowych oraz ekspertów z całego świata, Bayer przedstawił swoją wizję przyszłości...
Zapraszamy do obejrzenia kolejnego odcinka z cyklu: Rolniku, co zrobić aby zarobić?
Jak Podaje Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, kilkanaście dni temu amerykańskie organizacje drobiarskie wspierane przez innych producentów mięsa wysłały...
Zła dieta najczęstszą przyczyną choroby, niska konsumpcja warzyw i owoców najczęstszym błędem żywieniowym. Dlaczego owoce i warzywa awansowały na pierwsze miejsce...
Dwutlenek węgla nie jest zanieczyszczeniem, ludzkość raczej nie jest w stanie wpływać na naturalne zmiany klimatu – mówił w czwartek w Katowicach emerytowany...
Przebój na europejskich półkach sklepowych z jedzeniem? Żywność funkcjonalna, czyli wzbogacona o właściwości uwzględniające specyficzne potrzeby wybranych grup ...
Utrzymujące się od kilku dni upały są przyczyną wielu problemów zdrowotnych. Pogotowie ratunkowe częściej wyjeżdża do osób, które zasłabły
7 października 2018 r. w miejscowości Skrzelew (gm. Teresin, pow. Sochaczew) odbędzie się kolejna edycja ważnego dla producentów roślin zbożowych wydarzenia...
Trzy lata temu zakończył się innowacyjny i nagradzany wieloma wyróżnieniami projekt badawczy pt.: „Nowa generacja biopreparatów poprawiających właściwości gleby...
Wybierając odmiany rzepaku ozimego do uprawy w warunkach klimatycznych Polski rolnicy kierują się przede wszystkim takimi ich cechami użytkowymi jak: wysoka ple...