Ekspansja polskiego lidera mleczarskiego na międzynarodowych rynkach. Grupa Polmlek i francuski potentat mleczarski Bel podpisali umowę sprzedaży udziałów w mar...
Dietetycy zalecają, by spożywać filiżankę dziennie owoców jagodowych W sezonie, w naszym menu, jak najczęściej powinny się więc pojawiać: jagody kamczackie, aro...
Zapewnienie konsumentom zdrowszej żywności, a zarazem uczynienie jej produkcji bardziej przyjazną dla zwierząt – to jedno z założeń strategii „Od pola do stołu”...
Codzienne spożywanie produktów mleczarskich jest ważne dla zdrowia i prawidłowego rozwoju człowieka. A dlaczego warto sięgać po polski nabiał, a nie ten wyprodu...
Jednym z elementów zdrowego stylu życia jest wprowadzenie do jadłospisu mleka i jego przetworów, które stanowią dobre źródło witamin i minerałów. Wśród nich war...
Mlekovita, firma o długoletniej tradycji i ugruntowanej pozycji nie tylko na rynku polskim, ale również zagranicznym, w 2022 roku obchodzi 30-lecie marki...
Braki w dostawie prądu i gazu spowodują miliardowe straty w sektorze mleczarskim i niewyobrażalne szkody środowiskowe. Polska Izba Mleka, wspólnie z organizacja...
19. Międzynarodowe Forum Spółdzielczości Mleczarskiej to najważniejsze wydarzenie branży mleczarskiej w Europie Środkowo-Wschodniej. Tegoroczna edycja odbędzie ...
Mleko i produkty mleczne powinny znajdować się w codziennej diecie człowieka ze względu na dużą zawartość witamin z grupy B, A, D i E oraz składników odżywczych...
30 maja 2022 Paryż. Francuska telewizja ARTEtv, która emituje swój cotygodniowy program 27 w kanałach Francji i Niemiec, zaprosiła mnie do udziału w debacie na...