Polskie produkty mleczarskie są ciągle za mało cenione na rynku krajowym - mówi prof. Jolanta Król z Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. – A warto po nie si...
Objawy alergii bywają bardzo uciążliwe i mogą wpływać na komfort życia. Zmagają się z nimi zarówno osoby dorosłe, jak i dzieci. Wielu z nas doskwierają głównie ...
Większość Polek i Polaków uważa, że kobieta powinna mieć stabilną sytuację zawodową przed zajściem w ciążę. Zdaniem połowy kariera jest równie ważna co rodzina....
Endometrioza to choroba związana z bólem i bezpłodnością. Dotyka, według różnych szacunków, od 10 do nawet 15% kobiet i dziewcząt w wieku rozrodczym. Świa...
07 marca, dzień przed Międzynarodowym Dniem Kobiet Komisja Europejska i Wysoka Przedstawiciel Unii do Spraw Zagranicznych i Polityki Bezpieczeństwa wydali nastę...
Dziś, tj. 6 marca, na całym świecie obchodzony jest coroczny Dzień Żywności Mrożonej. Z tej okazji wiodący operator dla żywności głęboko mrożonej w Polsce zdecy...
Kwasy omega-3 są powszechnie znane ze swoich prozdrowotnych właściwości. Te najcenniejsze to kwasy EPA i DHA, ważne szczególnie dla kobiet w ciąży, rozwoju dzie...
Jajo to produkt zaskakująco trwały. Może być pyszne i w pełni wartościowe przez miesiąc, a nawet dwa miesiące od daty zniesienia! Jak to możliwe? Wystarczy prze...
Rozprawka o prawidłowym przechowywaniu mięsa i wędlin. Właściwe przechowywanie mięsa i wędlin to niezwykle istotna kwestia, mająca ogromny wpływ nie tylko na sm...
Wśród najpopularniejszych gatunków lutego Kantar wymienia jabłka, gruszki i borówki. Najbardziej wzrosło spożycie borówki i malin. W przypadku borówki wzrost il...