“Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia” - napisał kiedyś George Bernard Shaw. I trudno się z nim nie zgodzić. Bez jedzenia człowiek dosłownie ...
Na bożonarodzeniowym stole nie powinno zabraknąć tradycyjnych dań, których przepisy niosą lata historii i wspólnych wspomnień. Świeżo upieczone pierniki...
Firma Kramp - największy europejski dostawca części zamiennych i akcesoriów dla rolnictwa, świętuje 70 lat obecności na rynku, wydając książkę, zawierającą...
Wraz z powrotem do szkół i na uczelnie wrócił dobrze znany dylemat – co przygotować na drugie śniadanie, żeby nie była to codziennie nudna kanapka? Wystarczy...
Czesi nie potrzebowali piwnej rewolucji, żeby pić dobre piwa, mimo to z coraz większym uznaniem przyjmują owoce piwnej rewolucji w Polsce.
Był znany już w starożytnej Grecji, ma swoje święto, może być pieczony lub przygotowany na zimno – sernik, bo o nim mowa, gości na wielu polskich stołach. Bez ...
Jeszcze 10 lat temu prawie nikt o nim nie słyszał, a teraz ponad pół miliona Polaków deklaruje, że najbardziej lubi piwo w stylu IPA – znacznie bogatsze w smaki...
Tyski producent serków topionych opracował kolejne przepisy kulinarne z pomysłami na dania z serkiem topionym w roli głównej.
Która pora roku jest najważniejsza dla winiarzy? Czy różni się to między poszczególnymi regionami, krajami lub kontynentami? I jak wygląda rok w winiarni na...
Najnowsze zalecenia zdrowego żywienia* ilustruje talerz pełen różnorodnych produktów. Jego połowę mają stanowić warzywa i owoce. Co jednak zrobić, gdy nasz ma...