Nie tylko Francja może pochwalić się swoimi winiarskimi tradycjami – po przeciwnej stronie kuli ziemskiej to Argentyna od lat jest jednym z największych produ...
Mleko to cenny napój, który powinien znajdować się w codziennej diecie zarówno dzieci, jak i dorosłych –takie są zalecenia lekarzy i dietetyków. Należy pamiętać...
„Polski stół” autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek to ebook poświęcony historii kuchni narodowej oraz wykorzystywanych w niej produktom. Cyfrowa publikacja...
Ostatnimi laty świąteczny asortyment pojawia się w sklepach już w pierwszych dniach listopada. Trend ten widoczny jest także w branży spożywczej i inicjowany...
Czy wiecie czym nazywamy kisiel mleczny? Kiślem mlecznym nazywamy budyń. Czy wiecie jak zrobić domowy kisiel mleczny? Dzieciaki mleczaki, główni...
Chaczapuri to zapiekany placek z serami. To pyszne danie adżarskie idealne na przekąskę lub samodzielny posiłek.
“Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia” - napisał kiedyś George Bernard Shaw. I trudno się z nim nie zgodzić. Bez jedzenia człowiek dosłownie ...
Na bożonarodzeniowym stole nie powinno zabraknąć tradycyjnych dań, których przepisy niosą lata historii i wspólnych wspomnień. Świeżo upieczone pierniki...
Firma Kramp - największy europejski dostawca części zamiennych i akcesoriów dla rolnictwa, świętuje 70 lat obecności na rynku, wydając książkę, zawierającą...
Wraz z powrotem do szkół i na uczelnie wrócił dobrze znany dylemat – co przygotować na drugie śniadanie, żeby nie była to codziennie nudna kanapka? Wystarczy...