Oddział Terenowy Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa w Krakowie serdecznie zaprasza Koła Gospodyń Wiejskich z terenu województwa małopolskiego do wzięcia...
W Polsce stale przybywa zarówno miłośników, jak i świadomych konsumentów wina. Nie jest ono już tylko towarzyszem wystawnych kolacji, ale staje się również...
Zmieniające się trendy i mody żywieniowe wymuszają na producentach zmiany także w kwestii opakowań produktów. Zróżnicowanie ich gramatur pozwala zaspokoić...
Grupa Maspex już trzeci rok z rzędu w ramach Dni Otwartych realizuje warsztaty edukacyjne dla młodzieży uczęszczającej do szkół średnich. Projekt jest...
Nie tylko Francja może pochwalić się swoimi winiarskimi tradycjami – po przeciwnej stronie kuli ziemskiej to Argentyna od lat jest jednym z największych produ...
Mleko to cenny napój, który powinien znajdować się w codziennej diecie zarówno dzieci, jak i dorosłych –takie są zalecenia lekarzy i dietetyków. Należy pamiętać...
„Polski stół” autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek to ebook poświęcony historii kuchni narodowej oraz wykorzystywanych w niej produktom. Cyfrowa publikacja...
Ostatnimi laty świąteczny asortyment pojawia się w sklepach już w pierwszych dniach listopada. Trend ten widoczny jest także w branży spożywczej i inicjowany...
Czy wiecie czym nazywamy kisiel mleczny? Kiślem mlecznym nazywamy budyń. Czy wiecie jak zrobić domowy kisiel mleczny? Dzieciaki mleczaki, główni...
Chaczapuri to zapiekany placek z serami. To pyszne danie adżarskie idealne na przekąskę lub samodzielny posiłek.