Restaurator zauważa, że kwestia bioróżnorodności przez lata była dosyć mocno ignorowana. Forgotten Fields Farm, powstająca pod Warszawą, ma za zadanie przy...
Rozpoczęło się przyjmowanie zgłoszeń do największego konkursu kulinarnego dla Kół Gospodyń Wiejskich – „Bitwy Regionów”. Po roku przerwy spowodowanej...
Choć na kalendarzową wiosnę musimy jeszcze trochę poczekać, pierwsze słoneczne natarcie sprawia, że powoli myślimy o zmianach, także w naszych jadło...
W ostatnie tygodnie zimy warto sięgnąć po prawdziwie pyszny zastrzyk rozgrzewającej słodyczy i energii. Nietuzinkowe połączenia smakowe, bogate aromaty i...
Starbucks Polska nawiązuje współpracę z EcoBean i pracuje nad możliwością stworzenia słomek wykonanych ze zużytych fusów kawowych pochodzących z kawiarni. Nowy...
Mity na temat diety modelek ograniczonej do przysłowiowego już listka sałaty sprawiają, że warzywo to kojarzone bywa jako mało odżywcze. Prawda jest jednak inna...
Różnorodne kształty makaronów i jeszcze więcej możliwości ich przygotowania – wystarczy dodać kilka ulubionych składników, aby w szybki sposób stworzyć...
Opuszczenie przez Wielką Brytanię struktur unijnych stało się faktem. Niepokój związany z negatywnymi konsekwencjami Brexitu towarzyszy dziś wielu branżom. Mimo...
Szukasz pomysłu na lekką kolację lub romantyczne śniadanie? Odkryj szybki i łatwy przepis, który wybraliśmy na Walentynki. Danie, które uwodzi. Naleśniki z...
Miłośnicy MINIczekolad z Wawelu mają jeszcze więcej powodów, by wybierać swoje ulubione słodycze. Produkty te, będące połączeniem oryginalnej czekolady Wawel z ...