Kolejny raz łączą siły, aby uczyć zdrowego i pomysłowego gotowania, a także mądrego zarządzania produktami. Piąta edycja programu zwraca szczególną uwagę na...
Sezon dyniowy w pełni, warto więc wprowadzić to wyjątkowe warzywo do codziennego, jesiennego menu. Oprócz tradycyjnej dyniowej zupy czy dyniowych przecierów, z ...
Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie wprowadza do swojej oferty nowy serek wiejski Łaciaty bez laktozy. Dzięki zastosowanym procesom rozkładu laktozy na...
MAKRO Polska podejmuje szereg działań na rzecz ograniczenia plastiku. We wrześniu 2019 roku sieć hurtowni wprowadziła papierowe opakowania dla świeżych ziół w...
Ponad 3 mln Polaków to wegetarianie lub weganie. Coraz więcej osób spośród mięsożerców deklaruje, że chce ograniczyć spożycie mięsa i interesuje się jego...
Na nasz układ odpornościowy wpływa wiele czynników, wśród których jednymi z ważniejszych jest przestrzegana dieta. Odpowiednia podaż składników stymulujących...
500. rocznica śmierci Leonardo da Vinci była niepowtarzalną okazją do uczczenia nie tylko pamięci o włoskim geniuszu, lecz także o jego niezwykłych...
Mimo, iż cukier kojarzy się nam głównie z tym, który możemy znaleźć w cukierniczce, to tak naprawdę jego źródłem jest wiele produktów spożywczych. Zapewne, jed...
W dniach od 19 do 22 grudnia br. w Galerii Emka w Koszalinie odbył się Jarmark Bożonarodzeniowy zorganizowany przez Oddział Terenowy Krajowego Ośrodka Wsparcia ...
Karnawał. Czas zabawy i szaleństwa. Rozpoczyna się zawsze 6 stycznia, w święto Trzech Króli, lecz data jego zakończenia jest zależna od terminu...