W łódzkiej siedzibie Fundacji JiM odsłonięto w środę tablicę upamiętniającą panią Mirosławę, która w spadku przekazała jej 200 tys. zł. Pieniądze pójdą na...
Rok szkolny zbliżają się wielkimi krokami. Mleczny bohater – kot Mleczysław już nie może się doczekać rozpoczęcia zajęć szkolnych. Właśnie skończył pakować swój...
Rok szkolny i wakacje to okresy, rządzące się zupełnie odmiennymi regułami, w których rotacja produktów jest diametralnie inna, podobnie zresztą jak potrzeby...
Tyski producent serków topionych będzie kolejny raz sponsorem turnieju piłki nożnej Sertop Cup, który odbędzie się...
Osoby po 60. roku życia stanowią już ponad 17 proc. mieszkańców Chin – podał w poniedziałek dziennik "Global Times", powołując się na rządowych demografów. Wład...
W czasach świetności we wsi Gać znajdowało się co najmniej kilkanaście domostw i kościół. Na ślady średniowiecznej osady w Puszczy Zielonce natrafiono dopiero...
Sposoby pozyskiwania i przygotowywania żywności w średniowieczu, metody konserwacji produktów spożywczych i wypiekania chleba pod glinianym kloszem pokazano...
W naszej diecie powinno znaleźć się codziennie przynajmniej pięć porcji warzyw i owoców. Tymczasem niemal 1/3 Polaków uważa, że każdego dnia wystarczy zjeść...
- Honorem polskiej kuchni są zupy. W przeciwieństwie do wielu kuchni, u nas nie są wyłącznie daniem jednogarnkowym: pełnią rolę przystawki i są podawane cały...
Na upalne dni nie ma nic lepszego niż sprawdzone sposoby naszych dziadków. Jednym z nich jest zastąpienie ciężkostrawnych, gorących zup chłodnikami warzywnymi...