Topinambur to zapomniane warzywo. Tymczasem warto po nie sięgać, nie tylko ze względu na walory smakowe, ale przede wszystkim właściwości odżywcze. Pod tą egzo...
Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań, rozmów oraz pysznych dań goszczących na polskich stołach. Jednak ten piękny okres ma również swoje drugie oblicze. Jak sza...
Klops z jajkiem i babka ziemniaczana ze skwarkami - to tylko niektóre specjały przygotowywane na Wielkanoc na Warmii i Mazurach. O charakterystycznych dla tego ...
W obecnej edycji wydawanego co 5 lat dokumentu czytamy, że szczególny niepokój budzi niskie spożycie m. in. warzyw i owoców oraz ich przetworów w amerykańskim...
Złodziej wchodzi do zatłoczonego autobusu, przysuwa terminal płatniczy do portfela znajdującego się w torebce lub kieszeni i ściąga pieniądze z naszej karty zb...
Technologia opracowana przez polskich naukowców umożliwia wykorzystanie porożogennych komórek macierzystych w medycynie, weterynarii i kosmetologii. Naukowcy z...
Już w najbliższy weekend Banki Żywności zorganizują kolejną Wielkanocną Zbiórkę Żywności. W ramach akcji każdy będzie mógł pomóc najbardziej potrzebującym. Wyst...
Zjawisko marnowania żywności jest obecne we wszystkich krajach Unii Europejskiej. Polska znajduje się na 5 miejscu[1] wśród krajów o najwyższym poziomie...
Jakość powietrza w Polsce jest najgorsza w Europie i tylko 3 proc. Polaków oddycha powietrzem spełniającym standardy WHO – wynika z danych Health & Environment...
W dniu 23 lutego 2016 roku w Centrum Kultury Kaszubskiej Strzelnica w Kościerzynie odbyło się spotkanie z grupą dzieci poświęcone pszczołom i pszczelarstwu. Pon...