Jak cieszyć się pysznym i zdrowym jedzeniem każdego dnia? Gdzie szukać inspiracji do przygotowania prostych i oryginalnych dań kuchni wegańskiej i bezglutenowej? Specjalnie dla fanów zdrowego gotowania Jola Słoma i Mirek Trymbulak z ATELIER SMAKU ...
Dlaczego domowy mus truskawkowy tak dobrze smakuje późną jesienią, a herbata z sokiem malinowym porządnie rozgrzeje nawet w najzimniejsze wieczory? Zachwycamy się domowymi przetworami, a nasze mamy i babcie pilnie strzegą, często wielopokoleniowych, ...
Zakład Produkcji Cukierniczej Brześć prognozuje zamknięcie roku ze wzrostem przychodów na poziomie 8-10 proc. netto. Jednocześnie, w najbliższym roku firma planuje dywersyfikację portfolio produktowego, a także dalszy rozwój w segmencie marek ...
Specjalistyczne substancje opracowane przez polskich badaczy pozwolą zmniejszyć całościowe koszty eksploatacji ropy i gazu. Taki cel przyświeca nawiązanej właśnie współpracy spółki PCC Exol i Instytutu Nafty i Gazu – Państwowego Instytutu ...
Jeśli sami nigdy nie zjemy pomidora, to są małe szanse, że zje go nasze dziecko – podkreśla Paulina Smaszcz-Kurzajewska. Zdaniem dziennikarki to rodzice powinni wpajać dzieciom prozdrowotne nawyki żywieniowe. Tymczasem dorośli sami bardzo źle ...
Śliwa w occie i Nalewka sosnowa „sosnówka” - to dwa kolejne specjały, które wpisano na listę produktów tradycyjnych województwa lubuskiego. Ta liczy obecnie 43 pozycje – poinformował PAP rzecznik Zarządu Województwa Lubuskiego ...
Złoty Ementaler, kultowy produkt tyskiego producenta serków topionych kolejny rok z rzędu został laureatem konkursu Lider Forum 2015 i zajął drugie miejsce w kategorii serów topionych.
Ale zaledwie 9% badanych wskazuje*, że do grupy produktów istotnych dla zachowania zdrowej i zrównoważonej diety należą soki. A przecież sok to sok – nazwa stosowana tylko dla naturalnego produktu. Jednodniowy czy pasteryzowany z dłuższym ...
Mamy mają tendencję do zakładania swoim pociechom zbyt wielu ubrań. To, że osobie dorosłej jest zimno, nie oznacza, że dziecku również musi być. Przegrzanie organizmu może okazać się poważniejsze w skutkach od zmarznięcia. Warto wiedzieć, jak ...
Ludzie wykorzystują pszczele produkty: wosk i miód, od co najmniej 9 tys. lat - wynika z badania przedstawionego w "Nature". Upodobania neolitycznych mieszkańców Europy, Afryki i Bliskiego Wschodu badano w 17 krajach, w tym w Polsce.