To ostatnie dwa lata, w których Unia Europejska będzie wspierać rolników na obecnych zasadach. Wiadomo, że w perspektywie unijnej po 2020 roku budżet w ramach...
Obecność naturalnych cukrów w 100% sokach owocowych sprawia, że nieraz pojawiają się wątpliwości, czy pod względem oddziaływania na zdrowie nie kwalifikować ich...
Moda na bycie EKO zapanowała już na dobre. W zalewie przetworzonej i zawierającej „chemię” żywności nic dziwnego, że ta naturalna zyskuje coraz więcej...
Litwa, Niemcy, Węgry, Serbia, Czechy i Rumunia – to kraje, które ostatnio odwiedził Cynkomet, prezentując na tamtejszych targach swoje najnowsze maszyny...
Powrót do tradycyjnej kuchni to trend zauważalny nie tylko w gastronomii, ale także w wielu polskich domach. Jednym z elementów różniących dania współczesne od ...
Ceny paliw na stacjach znowu ruszyły do góry. Szczególnie mocno odczuwają to kierowcy tankujący benzynę, bo 95-oktanowa odmiana tego paliwa jest najdroższa od...
Europejczycy co roku wytwarzają 25 mln ton odpadów z tworzyw sztucznych. Tylko niecałe 30 proc. jest zbieranych i poddanych recyklingowi. Na świecie do mórz i ...
Oprócz czytania etykiet i listy składników, warto rozglądać się za dodatkowym oznaczeniem na opakowaniu, np. certyfikatem, takim jak znak Certyfikowany Produkt...
W związku ze szkodami zgłaszanymi po wichurach i nawałnicach, które przeszły nad Polską ERGO Hestia przypomina jak szybko można zgłosić szkodę oraz jak...