Protestacyjną pizzę, z wypełnionymi mozzarellą wgłębieniami przypominającymi dziury w jezdni serwuje koło Rzymu wielokrotny mistrz świata w wypieku tego włoskie...
Produkcja wysokiej klasy szampana trwa ok. sześć lat, a nawet więcej – powiedział PAP wiceprezes Polskiego Instytutu Winorośli i Wina Marek Jarosz. Jak tłuma...
W ostatnich dniach grypa ptaków podtypu H5N6 oraz H5N8 pojawiła się u ptaków dzikich i na fermach drobiu w kilku regionach świata: Korei Południowej, Hongkongu...
2017 w spółdzielni mleczarskiej z Grajewa podsumowuje Edmund Borawski, Prezes Zarządu SM MLEKPOL.
Wyhodowanie karpi bardziej odpornych na choroby wirusowe, bakteryjne i pasożytnicze to cel projektów naukowych realizowanych w Zakładzie Ichtiobiologii i Gospod...
Sylwestrowe wystrzały fajerwerków wywołują u zwierząt ogromny stres. Jeżeli możemy, to zadbajmy o zdrowie i życie swych pupili, a także dzikich zwierząt i...
Fajerwerki należy odpalać w przestrzeni otwartej, nie z ręki i zgodnie z instrukcją obsługi - to niektóre z zasad, jakie należy przestrzegać w sylwestrową...
Nie będzie „białego” Bożego Narodzenia w Beskidach. Zima ze śniegiem i mrozem pokaże się dopiero w styczniu – powiedział w czwartek nadleśniczy z...
Pojazd o nazwie Humpback USV należący do Kanadyjskiej Królewskiej Marynarki Wojennej wyłowili w środę z Bałtyku rybacy z Jastarni. Sprzęt nosi ślady pochodzące ...