Znam zalety polskiej żywności. Irlandia też ma swoje specjały. Nie będziemy więc konkurować, ale pracować razem - powiedział w czwartek premier...
Rolnicy, których drób został zutylizowany, oraz producenci drobiu, których gospodarstwa znajdują się w strefie zapowietrzonej i zagrożonej, ale w ich stadzie...
Ośrodki doradztwa rolniczego będą finansowane nie tylko z dotacji budżetowych, ale także ze środków unijnych oraz z pieniędzy, które same wypracują - powiedział...
Polska Izba Mleka interweniuje u 51 polskich eurodeputowanych w sprawie głosowania nad unijnym systemem handlu uprawnieniami do emisji (EU ETS) na lata...
Według danych CIHZ (na podstawie opracowania ZSRIR), w pierwszych jedenastu miesiącach 2016 roku (dane nieostateczne) eksport zbóż z Polski wyniósł 5,3 mln ton ...
W dniu 27 stycznia 2017 r. w Dzienniku Urzędowym UE ukazało się rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) nr 2017/138 z dnia 16 stycznia br. dodające do rejestru ...
Aż 93 proc. właścicieli polskich gospodarstw o areale pow. 15 ha posiada rachunek bankowy na potrzeby prowadzonej działalności rolniczej. Rosnącą popularnością...
WWF Polska ogłasza nabór do Błękitnego Patrolu. To rzadka okazja, by - służąc polskiej przyrodzie - rozwijać własne...
Sertop, tyski producent serków topionych organizuje na swoim fanpage kolejny, tym razem walentynkowy konkurs „Pokaż, jak...
Istnieje duże ryzyko dalszego rozprzestrzeniania się ptasiej grypy w naszym kraju - ocenili naukowcy z Państwowego Instytutu Weterynaryjnego w Puławach. Zagroże...