Co przyniosła konferencja 11. edycji Eco-Miasto? Miesiące minionego lata unaoczniły, że zbudowanie miejskiej rezyliencji, a więc zdolności do przetrwania kryzy...
Agroturystyka w Polsce staje się coraz bardziej popularna wśród osób szukających spokoju, bliskości Natury i autentycznego doświadczenia. Wybór odpowiedniego ...
Polska dysponuje piątym co do wielkości potencjałem biomasy do produkcji biogazu wśród państw członkowskich UE, jednak liczba instalacji nad Wisłą (388) to ułam...
Kupując miód, warto sięgać po produkty najwyższej jakości, oferowane przez polskie firmy, a szczególnie warto zwrócić uwagę na te dostępne w handlu detalicznym ...
18 lat edukacji konsumenckiej ✿ współpraca z placówkami naukowymi ✿ promowanie europejskiej żywności ekologicznej w świecie ✿ kreowanie kulinarnych szlaków ✿ ...
Zmiana klimatu stanowi egzystencjalne zagrożenie dla ludzkości, ekosystemów i różnorodności biologicznej, a także dla pokoju i bezpieczeństwa. Na 29. konferencj...
Już 97 proc. Polaków deklaruje, że segreguje odpady – wynika z badania SW Research na zlecenie Fundacji ProKarton. To o 5 pkt proc. więcej niż w 2023 roku. Rośn...
Centrum Badań i Rozwoju Technologii dla Przemysłu - działające od ponad 10 lat niezależne komercyjne centrum R&D dostarczające innowacyjne rozwiązania dla przem...
Już w tym tygodniu, w dniach 3-5 października 2024 r., odbędą się targi BIOEXPO – międzynarodowe wydarzenie skierowane do branży ekologicznej. To wyjątkowa okaz...
Co to jest rozsada warzyw? Rozsada warzyw to technika uprawy polegająca na wcześniejszym wysiewie nasion w kontrolowanych warunkach, np. w domu lub szklarni, za...