OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

INDIE - tymczasowe ułatwienia w eksporcie cebuli konsumpcyjnej

Uprzejmie informujemy, iż zgodnie z informacją przekazaną przez Ambasadę Republiki Indii w Warszawie, władze indyjskie wprowadziły uproszczone zasady importu...

12 listopada 2020

Co jest ważne, żeby się dobrze komunikować?

Producenci owoców i przetworów komunikują się ze swoimi potencjalnymi klientami. Wszyscy przy użyciu etykiet, wielu na stronie internetowej, niektórzy przy...

5 listopada 2020

Konsumpcja warzyw i owoców w październiku 2020 roku

Dietetycy zalecają obecnie, aby warzywa i owoce stanowiły co najmniej połowę, tego co jemy. Jedynie 15% Polaków spełniło ten warunek w październiku, czyli...

30 października 2020

Nadwaga i otyłość u dzieci – jak zapobiegają im polscy rodzice?

Polscy rodzice mają świadomość, że nadwaga i otyłość nie tylko utrudniają codzienne funkcjonowanie, ale również zwiększają ryzyko wystąpienia groźnych...

29 października 2020

Korea Płd.– zmiany w przepisach dot. nakazu kontroli wybranych kategorii żywności pochodzenia roślinnego eksportowanych do tego kraju

Uprzejmie informujemy, że otrzymaliśmy za pośrednictwem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi notę Ambasady Republiki Korei w Polsce z dnia...

27 października 2020

Uwaga producenci i przedsiębiorcy wyrabiający wino

W dniu 30 października 2020 r. upływa termin składania w KOWR deklaracji dotyczących rynku wina.

21 października 2020

Zawsze jest sezon na polskie warzywa! Dlaczego warto jeść sezonowo?

16 października 2020 r. na całym świecie obchodzony jest Światowy Dzień Owoców i Warzyw. Promocja diety opartej na sezonowych warzywach, produkowanych w...

19 października 2020

Światowy Dzień Owoców i Warzyw – 16 październik – pod znakiem upowszechniania przepisu na zdrowe jedzenie i integracji wokół tej idei całego środowiska

Warzywa i owoce powinny stanowić połowę tego, co jemy. Wiemy, że są zdrowe, ale nie wiemy, że niezbędne w dużych ilościach w każdym posiłku. Upowszechnienie...

16 października 2020

Plantatorzy pokazują nam ile warzyw i owoców powinien zawierać zdrowy posiłek

Światowa Organizacja Zdrowia, Instytut Żywności i Żywienia, Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej, rekomendują aby warzywa i owoce stanowiły dziś już połowę...

15 października 2020

Pałac w 5 kolorach zdrowia Iluminacja PKiN na Światowy Dzień Owoców i Warzyw

Już w najbliższy piątek wieczorem warszawski Pałac Kultury i Nauki rozbłyśnie pięcioma kolorami. W ten sposób polska branża owocowo-warzywna – producenci i prze...

15 października 2020
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę