aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 14 do 19 V 2001 r.

nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred. jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,69 jogurt

19 czerwca 2002

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 7 do 12 V 2001 r.

nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred. jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,69 jogurt

19 czerwca 2002

Sytuacja sektora mleczarskiego w Polsce

Chów bydła mlecznego jest w Polsce jedną z podstawowych gałęzi produkcji rolniczej, która wraz z żywcem wołowym i cielęcym stanowi 26% produkcji końcowej rolnictwa polskiego. Chowem krów

19 czerwca 2002

Przeładowanie żwacza

Schorzenie to należy do niestrawności pierwotnych i występuje po zjedzeniu nadmiernej ilości paszy, zwłaszcza ciężko strawnej. Najczęstszą przyczyną są błędy w żywieniu, polegające na

19 czerwca 2002

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 23 IV do 5 V 2001 r.

nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred. jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  1,05 0,43 0,70 jogurt

19 czerwca 2002

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 17 do 21 IV 2001 r.

nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred. jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak 1,02  0,43 0,69 jogurt

19 czerwca 2002

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 9 do 14 IV 2001 r.

nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred. jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,68 jogurt

19 czerwca 2002

Wspólna organizacja rynku mleka i jego przetworów

Ewa Domańska, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Rynek mleka w Unii Europejskiej jest jednym z najbardziej rozbudowanych ze względu na stosowane mechanizmy w ramach Wspólnej Polityki

19 czerwca 2002

Choroby kończyn u bydła

Schorzenia kończyn, obok chorób wymienia i zaburzeń w rozrodzie, stwarzają najwięcej problemów w hodowli bydła. Wzrost zachorowań narządu ruchu jest wynikiem równoczesnego zwiększania się

19 czerwca 2002

Rasa fryzyjska brytyjska (British Friesian)

Bydło tej rasy jest popularnie nazywane fryzy brytyjskie. Umaszczenie jest identyczne jak bydła rasy czarno-białej. Jest to rasa wcześnie dojrzewająca. Pierwsze wycielenia

19 czerwca 2002
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę