Chów bydła mlecznego jest w Polsce jedną z podstawowych gałęzi produkcji rolniczej, która wraz z żywcem wołowym i cielęcym stanowi 26% produkcji końcowej rolnictwa polskiego. Chowem krów
Schorzenie to należy do niestrawności pierwotnych i występuje po zjedzeniu nadmiernej ilości paszy, zwłaszcza ciężko strawnej. Najczęstszą przyczyną są błędy w żywieniu, polegające na
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred. jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak 1,05 0,43 0,70 jogurt
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred. jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak 1,02 0,43 0,69 jogurt
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred. jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak 0,90 0,43 0,68 jogurt
Ewa Domańska, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Rynek mleka w Unii Europejskiej jest jednym z najbardziej rozbudowanych ze względu na stosowane mechanizmy w ramach Wspólnej Polityki
Schorzenia kończyn, obok chorób wymienia i zaburzeń w rozrodzie, stwarzają najwięcej problemów w hodowli bydła. Wzrost zachorowań narządu ruchu jest wynikiem równoczesnego zwiększania się
Bydło tej rasy jest popularnie nazywane fryzy brytyjskie. Umaszczenie jest identyczne jak bydła rasy czarno-białej. Jest to rasa wcześnie dojrzewająca. Pierwsze wycielenia
Rasa ta jest powszechnie hodowana w Niemczech. Jej umaszczenie czerwono-białe jest wyznaczane genami recesywnymi, w przeciwieństwie do genów dominujących wyznaczających
Jest rasą powszechnie hodowaną w Niemczech. Wcześnie dojrzewa - pierwsze wycielenia następują w wieku 24-27 miesięcy życia jałówek. Okres międzywycieleniowy wynosi średnio 383 dni.