Pierwszy długi wolny weekend skłania wielu z nas do wyjazdu i poszukiwania pierwszych mocnych promieni słońca, dlatego wielu z nas wybiera się na południe Eu...
Jak gotują Polacy? Co się zmieniło w podejściu do gotowania kobiet i mężczyzn? Ogólnopolskie badanie Instytutu Badań Rynkowych i Społecznych wykonane na zlece...
81% Polaków twierdzi, że prawidłowo się odżywia. Niestety od samej deklaracji do właściwej praktyki jest jeszcze daleka droga. Jak zatem gotować, aby zachować...
Owoce i warzywa zajmują pierwsze miejsce w nowej Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej ogłoszonej niedawno przez Instytut Żywności i Żywienia. To ...
Wieszając budki lęgowe pomagamy ptakom, zwłaszcza tam, gdzie nie ma naturalnych dziupli, czyli w młodych sadach, niedawno posadzonych lasach, no a przede wszyst...
Maślanka to źródło niezbędnych witamin i minerałów, naturalny probiotyk, doskonały napój chłodzący, a jednocześnie… świetny środek kosmetyczny. Co ważne, to pro...
Wbrew powszechnym przekonaniom tradycyjna kuchnia warmińska i mazurska nie była zbyt słona i nadmiernie tłusta; jej kaloryczność wynikała z dużego zapotrzebo...
Mała, niepozorna garść nasion kryje w sobie moc składników mineralnych oraz witamin. Poza wartościami odżywczymi, niewątpliwą zaletą tych „maleństw” jest fakt, ...
Najbardziej kolorowe miasto świata, szlaki turystyczne prowadzące od plaż nad oceanem po górskie szczyty, miejsca związane z imperium Inków czy też takie, w kt...
To właśnie owoce w pracy niezmiernie przyczyniają się do efektywnego funkcjonowania naszego mózgu przez większość dnia. Ten fakt potwierdza nowa Piramida Żywie...