Zielone warzywa jesienią?

Dowiedz się, jakie są dostępne o tej porze roku. Natura zadbała o to, abyśmy nawet jesienią mogli korzystać ze świeżych zielonych warzyw. Co może zaskakiwać, je...

2 grudnia 2022

CZAS NA GĘSINĘ – FENOMEN POLSKIEJ GĘSINY

7 listopada w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego odbyła się konferencji popularno-naukowa „Czas na gęsinę – fenomen polskiej gęsiny”. S...

8 listopada 2022

ABC kapusty kiszonej po litewsku

Sezon na kiszenie kapusty w pełni, a my przedstawiamy kilka prostych kroków, które pomogą Ci zakisić kapustę w ulubiony dla Litwinów sposób, co stanowi litewski...

1 listopada 2022

Jedz kasze jesienią i zimą – wzmocnisz odporność

Sezon na kasze trwa cały rok, a ich dostępność nie jest warunkowana pogodą czy klimatem, w jakim żyjemy. Dzięki temu mamy możliwość czerpania z wysokiej wartośc...

26 października 2022

Kulinarne podróże- Bataty na trzy sposoby

Dzieś, na jesienną obiado/kolację proponujemy rozgrzewające dania z batatami. Mamy 3 przepisy z róznych stron świata, gdzie batat jest jednym z podstawowych skł...

7 października 2022

Sokołów edukuje na temat diety dla dzieci

Na co zwrócić uwagę, by dieta dziecka była jak najlepsza dla jego rozwoju? Według jakich zasad komponować codzienne posiłki najmłodszych? Odpowiedzi na te pytan...

3 października 2022

Jesienna chandra? Zjedz kaszę na poprawę humoru!

Kiedy dopada nas smutek, a sprzyja temu jesienna pora, wielu z nas sięga po coś smacznego, najczęściej słodkiego. Być może w pierwszym momencie rzeczywiście czu...

3 października 2022

Oryginalne sery, szynka i trufle made in Italy podbijają gusta Polaków.

Świadomość konsumentów rośnie. Włoska kuchnia zdobywa w Polsce coraz większe grono wielbicieli. Wiele restauracji ma w ofercie chociażby podstawowe włoskie potr...

30 września 2022

Międzynarodowy Dzień Kawy - czarne złoto ma swój dzień

Międzynarodowy Dzień Kawy przypada 29 września. Choć Polacy nie należą do światowej czołówki w spożywaniu tego napoju, to Polska z 13 bilionami wypijanych filiż...

30 września 2022

Polacy lubią i jedzą kukurydzę, jednak mają niewielką wiedzę o...

Sondaż przeprowadzony na potrzeby kampanii „Kukurydza – źródło zdrowia, energii i smaku” pokazuje, że lubimy i jemy kukurydzę. Mimo to – jak wynika z dostępnych...

28 września 2022
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę