Populacja ludzi starszych zwiększa się zarówno w krajach rozwiniętych, jak i rozwijających się. Stanowi to wyzwanie i szansę dla przemysłu spożywczego. Ludzie...
Włoska kuchnia jest – tuż po polskiej – ulubioną nad Wisłą. Dlatego też włoskie instytucje przybliżają po raz czwarty wielbicielom pizzy, pasty, frutti di mare...
Nagroda przyznawana jest uczelniom, których publikacje miały największy wpływ na postrzeganie (visibility) polskiej nauki na świecie. SGGW nominowana została w ...
76-letni niemiecki parowóz pamiętający czasy II Wojny Światowej, dzięki kolejowym pasjonatom przechodzi swoją drugą młodość. Zakończyła się renowacja...
Przeszło 70 lat tradycji, doskonałe warunki płacy i pracy, możliwość zdobycia awansu i doświadczenia w branży spożywczej – to tylko niektóre atuty, jakie swoim ...
Lato, lato i po lecie, ale któż nie chciałby zachować smaków lata na dłużej? Soczyste śliwki, morele, albo smaczne winogrona... Jesienią i zimą trudno o świeże ...
Zimowy krajobraz, niska temperatura, ciepły ubiór? A może ciepła, majowa atmosfera, lżejszy strój i wiosenna zieleń? W 2020 roku Runmageddon w Warszawie będzie ...
Wodorowa Toyota Mirai drugiej generacji zadebiutuje na japońskim, europejskim i amerykańskim rynku w 2020 roku. Do tego czasu niemiecki rząd, wspólnie z...
Dmuchawa ogrodowa służy przede wszystkim do wygodnego i szybkiego sprzątania liści w sezonie jesiennym. Inne spojrzenie na to urządzenie pozwala dostrzec, że...
Trwa aktywacja marki Kasia pod hasłem „Upiecz dzieciom radość”. Akcja ma na celu wsparcie Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce w organizacji Świąt...