Siedem zespołów z Polski i jeden z Ukrainy uczestniczyło w sobotę w organizowanych po raz 18. Turnieju Żniwowania Metodami Tradycyjnymi "Złota Kosa" w...
Hydrosommelier to prestiżowa specjalność w świecie gastronomii i kulinariów. W Polsce, tak jak i w świecie, jest niewielu certyfikowanych hydro...
Po raz pierwszy w Centralnym Muzeum Jeńców Wojennych w Łambinowicach odbyły się uroczystości Dnia Walki i Męczeństwa Wsi Polskiej, ustanowionego w rocznicę...
Po trwających dwa miesiące pracach zabezpieczających, Jaskinia Mroźna w Tatrach została ponowienie otwarta dla turystów. Pracownicy Tatrzańskiego Parku...
Jak wyżywić przyszłych kolonistów na Marsie? Pracują nad tym m.in. wrocławscy naukowcy, którzy opracowują system oczyszczania ścieków. Ma on pomóc w pozyskaniu ...
Gonitwa dnia codziennego i brak czasu sprawiają, że Polacy zaczynają coraz częściej doceniać szybką kuchnię. Jeszcze kilka lat temu priorytetem było zdrowie na ...
Policja przesłuchała fotografa z Warszawy, który nad Wisłą koło Wilanowa robił sesje z egzotycznym wężem. Okazało się, że to inny okaz niż ten, który jest poszu...
Wakacje bez słońca to nie wakacje! Planując urlop bierzemy pod uwagę przede wszystkim słoneczną aurę, która warunkuje wybór kierunku podróży. Podczas planowania...
Ponad 120 razy interweniowali w środę do godz. 23 wielkopolscy strażacy po ulewnych deszczach, które wieczorem przeszły nad regionem. Ok. 80 zdarzeń dotyczyło...
Rynek lodów wegańskich ma duży potencjał i to nie tylko z uwagi na fakt, iż jedną z najczęstszych nietolerancji pokarmowych jest nietolerancja laktozy. Spe...