12 maja w Samorządowej Szkole Podstawowej w Kamieńczycach odbył się Tydzień Zdrowego Żywienia pod hasłem „ Jem żółte, zielone, czerwone”, którego nadrzędnym...
Codzienna dieta powinna być bogata w witaminy, składniki mineralne, wapń, wysokowartościowe białko i wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-3. Nauko...
W niedzielę 22 maja w Warszawie odbędzie się charytatywny Piknik na Rzecz Transplantacji. Cel Pikniku jest piękny – to wsparcie dla nowo otwartego Dziecięcego ...
Wczoraj, 18 maja, odbyło się w Warszawie spotkanie międzynarodowego zespołu ekspertów, którzy analizowali trendy na rynku sokowniczym w 5 krajach objętych kampa...
Atmosfera, zespół oraz rozwój – to pracownicy oceniają w swojej pracy najlepiej. Ich zdaniem pracodawcy muszą natomiast udoskonalić system zapewniania bene...
Według zaleceń przedstawionych w nowej Piramidzie Żywienia i Aktywności Fizycznej WHO każdego dnia trzeba włączać do swojego menu minimum 400 gramów tych produ...
Był koniec XVII wieku. Teren obecnego Ursynowa, malowniczo usytuowany na koronie Skarpy Warszawskiej i u jej podnóża, porośnięty zadrzewieniem, zostaje przez...
W konkursie „Energia Innowacji”, zorganizowanym przez PGE, trzecie miejsce zajął projekt wykorzystujący biomasę odpadową w celu pozyskiwania wodoru. Źródłem cz...
Zgoda ministra środowiska Jana Szyszki na intensyfikację wycinki w Puszczy Białowieskiej zaniepokoiła kolejną międzynarodową instytucję. Tym razem Rada Europy ...
Polska zamierza wywozić konie do japońskich rzeźni. Zdaniem ekspertów, takie transporty narażą zwierzęta na silny stres. List w tej sprawie do ministra rol...