Centrum Badań Biomedycznych (CBB) Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie otwiera swoje laboratoria dla zwiedzających. 12 maja br. w godzinach od...
W przypadku nagłego zatrzymania akcji serca (NZK) liczy się każda sekunda. Tylko szybko udzielona pomoc daje szanse na uratowanie życia. Z tej właśnie przyczyny...
Klub Gaja zaprasza placówki oświatowe oraz samorządy, firmy, instytucje a także lokalne grupy działania do udziału w konkursie Zaadoptuj rzekę. Pokażcie jak moż...
Nasz mózg podczas pracy wymaga odpowiedniego paliwa, na które składają się nie tylko tłuszcze, ale także proteiny, węglowodany oraz witaminy – szczególnie...
W dniu 28 kwietnia br. zostało opublikowane rozporządzenie nr 2016/656 wpisujące na unijną listę produktów o chronionych nazwach nowy produkt z Włoch-„Patata de...
Polacy pokochali cydr. Jego spożycie rośnie w tempie dwucyfrowym i szacuje się, że w tym roku sięgnie 15 mln litrów. W porównaniu do spożycia piwa to jednak...
Pod hasłem „Być dzieckiem w Kamerunie”, odbyło się spotkanie w kawiarni podróżniczej „Południk Zero”. Wydarzenie zainaugurowało Kampanię SOS Afryka, w której ...
Już wkrótce gospodarstwa agroturystyczne na Warmii i Mazurach będą mogły uzyskać odpowiednią certyfikację i promocję swojej oferty wypoczynkowej. Dla turystów...
Rano w większości polskich domów jest podobnie: pośpiech i szybkie śniadanie. Nawet jeśli rodzice nie zdążą czegoś przekąsić to starają się, by dziecko nie wy..
Barszcz Sosnowskiego został zniszczony na 80 proc. powierzchni woj. małopolskiego w wyniku programu zrealizowanego przez Uniwersytet Rolniczy w Krakowie w lat...