Kondycja pszczół w barciach i kłodach powstałych w ramach projektu przywracania tradycyjnego bartnictwa w lasach jest zadowalająca, a jakość pozyskiwanych produ...
Ponad 4,7 tys. osób skorzystało w 2015 r. z możliwości bezwizowego wyjazdu do białoruskiej części Puszczy Białowieskiej - wynika z danych Podlaskiego Oddziału...
Szlachetny ser typu szwajcarskiego, bez konserwantów, idealne źródło wapnia i białka. Rycki Maasdam w bloku zdobył już uznanie na rynku krajowym i zagranicznym ...
Ponad 1 500 osób ubezpieczonych w KRUS w ciągu ostatnich dziecięciu lat doznało uszczerbku na zdrowiu wskutek zakaźnych chorób zawodowych roznoszonych przez kle...
W najbliższy piątek (6.05) w Poznań City Center rozpoczyna się wystawa edukacyjna „Pszczoła w roli głównej …” połączona z kiermaszem produktów pszczelarskich.
Liczne spotkania przy grillu wymagają od nas pewnej dozy kreatywności. Wypieczona karkówka i chrupiąca kiełbaska mogą oczywiście za każdym razem smakować tak...
W dniu 27 kwietnia 2016 r. Zarząd KRIR zwrócił się do Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ministra Zdrowia oraz przewodniczących sejmowych i senackich Komisji Rol...
Unijna organizacja rolnicza Copa opublikowała strategiczną wizję, by poprawić status rolniczek i zmniejszyć nierówności pomiędzy mężczyznami a kobietami.
W 2015 roku w Polsce ponad 22 proc. uczniów szkół podstawowych i gimnazjów zmaga się z nadwagą lub otyłością. Jedną z przyczyn jest spożywanie zbyt dużej ilo...
Przełom kwietnia i maja, czyli tradycyjna „majówka” to czas, gdy z gotowaniem wychodzimy na świeże powietrze. Grillowanie kojarzy nam się zazwyczaj z tłustymi p...