Komisja Europejska opublikowała rozporządzenie (UE) nr 2016/479 (L 87/1) dopuszczające glikozydy stewiolowe (E 960) jako substancję słodzącą w niektórych napo...
Zakon Kawalerów Maltańskich nie tylko prowadzi szpitale i działalność dobroczynną, ale produkuje też wino we włoskich regionach: Umbria, Friuli- Wenecja Jul...
Wiele razy powtarzana nieprawdziwa informacja w końcu zaczyna być uznawana za prawdę. Tak właśnie jest w przypadku 5 najpopularniejszych mitów, jakie krążą o so...
W maju Port Łódź zabierze Klientów w niesamowitą kosmiczną podróż. W Atrium obok sklepu IKEA pojawi się bowiem Mobilne Planetarium. Na bezpłatne seanse łódzkie Centrum zaprasza od 4 do 20 maja.
Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce w Polsce to organizacja, która opiekuje się porzuconymi i osieroconymi dziećmi. I mimo, że nadal działania na rzecz potrzeb...
Potwierdzenie wysokiej jakości produktu i jego rodzimego pochodzenia przez ekspertów z branży spożywczej; prestiż wynikający z posiadania certyfikatu programu...
W dniach 5 -17 maja Klub Gaja zaprasza na drugą edycję festiwalu Ekodzieło. Tegoroczna odsłona działań integrujących sztukę i ekologię realizowana będzie w ram...
Olej rzepakowy jest jednym z najpopularniejszych olejów roślinnych w Europie[1]. Ze względu na walory odżywcze i wszechstronność zastosowań jest wykorzystywany...
Znane powiedzenie „Czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci” idealnie pasuje do naszej diety, a konkretnie sposobu odżywiania w okresie dorastania.