Cykoria wprowadziła do swojej oferty, produkt, który idealnie wpisuje się w nowe zasady funkcjonowania sklepików szkolnych. Jabcusie – lekkie z natury, to chipsy, które są w 100 proc. naturalne i nie zawierają w sobie dodatku cukru, soli ani ...
Oddział Terenowy Agencji Rynku Rolnego w Lublinie przy współpracy z firmą „Avangarda” Łukasz Konik zrealizował 8 warsztatów kulinarnych w szkołach gastronomicznych województwa lubelskiego. Warsztaty odbyły się w Zespołach Szkół w: ...
Jak cieszyć się pysznym i zdrowym jedzeniem każdego dnia? Gdzie szukać inspiracji do przygotowania prostych i oryginalnych dań kuchni wegańskiej i bezglutenowej? Specjalnie dla fanów zdrowego gotowania Jola Słoma i Mirek Trymbulak z ATELIER SMAKU ...
Dlaczego domowy mus truskawkowy tak dobrze smakuje późną jesienią, a herbata z sokiem malinowym porządnie rozgrzeje nawet w najzimniejsze wieczory? Zachwycamy się domowymi przetworami, a nasze mamy i babcie pilnie strzegą, często wielopokoleniowych, ...
Zakład Produkcji Cukierniczej Brześć prognozuje zamknięcie roku ze wzrostem przychodów na poziomie 8-10 proc. netto. Jednocześnie, w najbliższym roku firma planuje dywersyfikację portfolio produktowego, a także dalszy rozwój w segmencie marek ...
Specjalistyczne substancje opracowane przez polskich badaczy pozwolą zmniejszyć całościowe koszty eksploatacji ropy i gazu. Taki cel przyświeca nawiązanej właśnie współpracy spółki PCC Exol i Instytutu Nafty i Gazu – Państwowego Instytutu ...
Jeśli sami nigdy nie zjemy pomidora, to są małe szanse, że zje go nasze dziecko – podkreśla Paulina Smaszcz-Kurzajewska. Zdaniem dziennikarki to rodzice powinni wpajać dzieciom prozdrowotne nawyki żywieniowe. Tymczasem dorośli sami bardzo źle ...
Śliwa w occie i Nalewka sosnowa „sosnówka” - to dwa kolejne specjały, które wpisano na listę produktów tradycyjnych województwa lubuskiego. Ta liczy obecnie 43 pozycje – poinformował PAP rzecznik Zarządu Województwa Lubuskiego ...
Złoty Ementaler, kultowy produkt tyskiego producenta serków topionych kolejny rok z rzędu został laureatem konkursu Lider Forum 2015 i zajął drugie miejsce w kategorii serów topionych.
Ale zaledwie 9% badanych wskazuje*, że do grupy produktów istotnych dla zachowania zdrowej i zrównoważonej diety należą soki. A przecież sok to sok – nazwa stosowana tylko dla naturalnego produktu. Jednodniowy czy pasteryzowany z dłuższym ...