OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Czy warto jeść grzyby?

Pozbawione wartości odżywczych, ciężkostrawne i trujące, jeśli nie same w sobie to przez zawartość asymilowanych ze środowiska metali ciężkich – grzyby nie zaws...

11 października 2019

Trudna lekcja japońskiego

Starzejące się społeczeństwo, brak siły roboczej – to problemy dzisiejszej Japonii. Z drugiej strony wyzwaniem społecznym jest także napływ obcokrajowców uczący...

28 sierpnia 2019

Czy grozi nam epidemia boreliozy?

Jak bronić się przed tą podstępną chorobą, jak ją diagnozować, jakie metody leczenia i terapii wybrać... Najnowsze odkrycia naukowe i praktyczne porady...

10 maja 2019

Alergia: wyzwanie dla starszaka

Sezon na alergie rozpoczął się na dobre. Dokuczliwy katar, męczące zapalenie spojówek, trudności w oddychaniu potrafią uprzykrzyć życie dzieciom i dorosłym...

10 maja 2019

Apetyczny aromat raka

Grillowanie jest bardzo popularnym sposobem przyrządzania posiłków. Od początku maja do końca września Polacy poświęcają na tę czynność około 100 godzin, nie...

9 maja 2019

Z archiwum ppr: Jajeczko? Na zdrowie!

Prof. Tadeusz Trziszka - AR we Wrocławiu
(29.03.2002 r.)

19 kwietnia 2019

Rośnie liczba zachorowań na kleszczowe zapalenie mózgu. Co trzeci Polak nie słyszał o tej ciężkiej chorobie

Kleszczowe zapalenie mózgu jest ciężką chorobą ośrodkowego układu nerwowego przenoszoną przez kleszcze. Może prowadzić do niepełnosprawności, a nawet...

6 marca 2019

Sok pasteryzowany, czy świeżo wyciskany: który jest lepszy?

Istnieje powszechne przekonanie, że sok świeżo wyciskany jest zdrowszy od produkowanego komercyjnie pasteryzowanego 100% soku owocowego. Taki wniosek wydaje...

13 lutego 2019

Prawie połowa potrąceń pieszych ma miejsce na pasach. Brak ostrożności i odblasków pogarszają te statystyki

W ubiegłym roku w wypadkach drogowych zginęło ponad 2,8 tys. osób, a 37 tys. zostało rannych – wynika z wstępnych danych policji za 2018 rok. Dużą grupę po...

30 stycznia 2019

Kurkuma – przyprawa, która rozgrzewa i wzmacnia

Kurkuma jest przyprawą z rodziny imbirowatych, która poza szerokim zastosowaniem w kuchni, posiada także liczne właściwości lecznicze. Jest naturalnym leka...

10 stycznia 2019
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę