8 na 10 Polaków deklaruje, że zdarza im się gotować w domu. Niektórzy jednak wciąż podchodzą do tego tematu z dystansem lub zastanawiają się, w jaki sposób prze...
Diet, które mogą przysporzyć naszemu zdrowiu więcej szkody, niż pożytku, jest co niemiara. Właśnie dlatego przed podjęciem decyzji o zmianie sposobu...
Seler został powiązany z obniżeniem ciśnienia krwi już bardzo dawno, ale możesz zadbać nie tylko o to! Sok z selera to uzdrawianie, odświeżanie i jedna z naj...
Sposobów na wykorzystanie ziemniaków w kuchni nie brakuje. W lokalnych kulinariach dobrze znane są placki ziemniaczane i gotowane ziemniaki. Swojska bulwa po...
Nareszcie możemy cieszyć się urokami słońca, temperaturą na plusie i porannym leniuchowaniem. Jednak podczas upalnych dni należy pamiętać o trzech niezbędnych...
Kobiałki pełne truskawek, czereśnie prosto z ogrodu i bób kupiony na targu – teraz cieszymy się ich smakiem, korzystając ze wszystkich sezonowych zbiorów. To je...
Ograniczona możliwość przemieszczania się i konieczność noszenia maseczek spowodowały, że apetyt Polaków na mrożone desery nieco się zmniejszył. W efekcie...
Ser żółty. Każdy z nas zjada go rocznie ok. 12-13 kg. Sery typu holenderskiego, typu szwajcarskiego – rodzime mleczarnie dostarczają nam szeroki wachlarz pro...
Gdy na zewnątrz panują upały, praca w domowym biurze staje się bardziej uciążliwa. Marzymy o klimatyzacji i chwili orzeźwiającego ukojenia. W takiej sytuacji...
Zarzewiem piwnej rewolucji w Polsce było rzemieślnicze wskrzeszenie piwa w jedynym polskim stylu Grodziskie, pogrzebanego w 1993 roku przez Lech Browary...