Migdały pochodzą z Bliskiego Wschodu, natomiast orzechy nerkowca przywędrowały do nas z Ameryki Południowej. Charakteryzują się bogactwem składników mineralnych...
Roślinne sery, dania gotowe, jaja, ryby i owoce morza stanowią jedne z największych okazji w sektorze roślinnym - wynika z nowego badania przeprowadzonego...
Mleko świeże Polmlek to produkt z polskiego mleka pochodzącego z gospodarstw, które dbają o dobrostan zwierząt i najwyższe standardy produkcji. Priorytetem...
Epidemia, w tym zakaz spotkań masowych, niekorzystnie wpłynęły na cały sektor spożywczy - mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop Sp. z o.o.
Polskie wina są fenomenem ostatnich lat. Choć branża winiarska w naszym kraju odrodziła się zaledwie kilka lat temu to wina z Polski są już nagradzane na...
Wielu z nas coraz częściej zastanawia się, jak żyć bardziej świadomie z założeniem, by codzienne działania nie wpływały negatywnie na środowisko naturalne. Wa...
Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej...
Aż 70% naszych decyzji zakupowych zapada przed półką, a opakowanie produktu i pośpiech w dużym stopniu się do tego przyczyniają. Efekt? Zwracamy mniejszą uwagę ...
Wywołana pandemią niepewność jutra i obawa o dochody spotęgują społeczną potrzebę poczucia bezpieczeństwa oraz skłonią do większych oszczędności. W...