Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Świadome gotowanie, to niemarnowanie – kilka wskazówek, jak nie marnować żywności w kuchni

Wielu z nas coraz częściej zastanawia się, jak żyć bardziej świadomie z założeniem, by codzienne działania nie wpływały negatywnie na środowisko naturalne. Wa...

3 czerwca 2020

Menu na home office – jak odżywiać się z głową pracując zdalnie?

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej...

3 czerwca 2020

Spożywcze mistyfikacje - czyli najczęściej fałszowane produkty żywnościowe

Aż 70% naszych decyzji zakupowych zapada przed półką, a opakowanie produktu i pośpiech w dużym stopniu się do tego przyczyniają. Efekt? Zwracamy mniejszą uwagę ...

2 czerwca 2020

Sezon orzeźwienia w branży alkoholi. Lepszy? Gorszy? Na pewno inny

Wywołana pandemią niepewność jutra i obawa o dochody spotęgują społeczną potrzebę poczucia bezpieczeństwa oraz skłonią do większych oszczędności. W...

2 czerwca 2020

Startuje Loteria (Z)ręcznie Robiona, promująca Karmelki z Wawelu

W portfolio marki Wawel, poza licznymi nowościami, znajdziemy wiele sprawdzonych i cenionych od lat produktów. Należą do nich m.in. ręcznie produkowane Karmelki...

2 czerwca 2020

Dzień Dziecka w domu? Kilka pomysłów na świętowanie

Wielkimi krokami zbliża się 1 czerwca, czyli Międzynarodowy Dzień Dziecka. Choć w tym roku zostaliśmy uziemieni w domach i tego dnia nie wybierzemy się razem z...

1 czerwca 2020

Plakaty inspirowane Śliwką - laureaci III edycji Design by Śliwka Nałęczowska

Marka Śliwka Nałęczowska zrealizowała III edycję konkursu Design by Śliwka Nałęczowska, skierowanego do młodych twórców. Akcja rokrocznie cieszy się coraz...

29 maja 2020

Pyszne naleśniki wegańskie

Naleśniki smakują świetnie i na słodko, i w wersji wytrawnej. Istnieje mnóstwo ich odmian oraz pomysłów, z jakimi dodatkami je serwować. W różnorodnych formach...

28 maja 2020

Pierwsza Pomoc w drodze do pubów

Pod koniec maja rzemieślniczy Browar PINTA zaczął w ramach akcji pomocowej #WspieramyPolskiKraft wysyłać do ponad stu otwieranych po lockdownie pubów ponad 5...

28 maja 2020

Dlaczego warto postawić na serki topione latem?

Wysokie temperatury sprzyjają psuciu się nabiału i to właśnie dlatego warto zadbać o zachowanie ciągłości procesu chłodniczego podczas jego transportu.

27 maja 2020
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę