Perspektywy dla rynku słodyczy na rok 2020 były optymistyczne z uwagi na dobrą koniunkturę oraz globalny wzrost spożycia tego typu produktów. Wybuch pandemii ...
Dzień ojca obchodzimy rokrocznie, jednak nie jest to jedyna okazja aby okazać wdzięczność i miłość tacie oraz sprawić, by poczuł się naprawdę wyjątkowo, nie...
Dobiegła końca kolejna edycja ogólnopolskiego programu edukacyjnego Akademia Uwielbiam. Ponad 185 tysięcy uczniów klas VI-VIII poznało w niej zasady pra...
Browar PINTA sfinalizował w czerwcu br. zaplanowane jeszcze przed lockdownem inwestycje w dodatkowe zbiorniki i linię do rozlewu piw w puszkach. W bardzo trud...
Liczy się nie tylko smak, wygląd i cena – polscy konsumenci podejmując decyzję o wyborze produktów, zwracają również uwagę na sposób ich powstawania. 61% z nas ...
Skutki koronawirusa wymusiły zmiany na wszystkich przedsiębiorcach. Coraz więcej firm przenosi swoje usługi do sieci lub rozszerza swoją działalność w obszarze ...
Firma znana z produktów roślinnych, takich jak Delma, Rama, Flora, Kasia czy Violife, otworzy Centrum Nauk o Żywności.
Tego lata fani marki Starbucks w Polsce będą mieli okazję spróbować zwariowanego, mocno różowego Ruby Flamingo Frappuccino. To pierwszy tego typu napój...
Migdały pochodzą z Bliskiego Wschodu, natomiast orzechy nerkowca przywędrowały do nas z Ameryki Południowej. Charakteryzują się bogactwem składników mineralnych...