OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Superżywność w natarciu. Sprzedaż zdrowych produktów szybko rośnie, także w kategorii przekąsek

Polski rynek zdrowej żywności dynamicznie rośnie i według prognoz jego wartość może przekroczyć w tym roku 1 mld zł. Jednym z segmentów korzystających na tym...

9 lutego 2017

Jedzenie dla duszy, czyli bądź tym co jesz bez obaw!

Każdy organizm funkcjonuje wedle typowego dla siebie rytmu, który zapewnia mu balans między opanowaniem, a nadmiarem emocji, czy poczuciem komfortu i na...

9 lutego 2017

Chrzan Luksusowy w programie „Doceń polskie”

Kolejny produkt Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” został odznaczony prestiżową nagrodą. Znakiem „Doceń Polskie – Top produkt” uhonorowano Chrzan...

9 lutego 2017

Polacy chętnie jedzą pizzę

Pizza zamawiana na wynos, mrożona lub przygotowywana samodzielnie, gości na talerzach trzyosobowej rodziny przeciętnie raz na kwartał – wynika z analizy Banku ...

9 lutego 2017

Alergie pokarmowe opóźnione nie są łatwe do wykrycia. Aby wyeliminować z diety szkodliwe składniki, trzeba wykonać specjalne badanie krwi

Alergie pokarmowe opóźnione mają ogromny wpływ na wygląd, samopoczucie i prawidłowe funkcjonowanie organizmu – przyznaje Agnieszka Mielczarek, coach...

8 lutego 2017

Dieta dla seniora

Fakt ten rodzi wiele schorzeń i dolegliwości, które można w łatwy sposób wyeliminować. I to właśnie na...

8 lutego 2017

Opony przystosowane do wypraw polarnych

Arktyczne doświadczenie: Wytrzymała opona zimowa Nokian Hakkapeliitta 44 to najnowszy produkt z górnej półki, będący owocem współpracy...

8 lutego 2017

Nie tylko zarobki. Dlaczego zmieniamy pracę?

Dlaczego szukamy innej pracy? 53% respondentów wskazało wyższe zarobki, 28% brak możliwości rozwoju, 27% brak możliwości awansu, 23% nudę i rutynę, a 23% złą...

7 lutego 2017

Kawa czy herbata podczas WorldFood Warsaw

Polacy to miłośnicy kawy i herbaty - aż 70% dorosłych konsumentów pije codziennie kawę, zaś 80% badanych herbatę. W 2015 r. z Polski wyeksportowano 164 tys. ton...

6 lutego 2017

We Włoszech Krajowy Dzień Zapobiegania Marnowaniu Żywności

145 kilogramów żywności wartej 360 euro wyrzuca średnio co roku rodzina we Włoszech. Dane te przypomniano w związku z obchodzonym w niedzielę po raz czwarty Kra...

6 lutego 2017
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę