Wywiad z prof. dr hab. Magdaleną Król z Wydziału Medycyny Weterynaryjnej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, która zdobyła grant Europejskiej...
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – to powszechnie znana prawda. Co jednak zrobić, by ten posiłek był pełnowartościowy i dostarczył organizmowi składników...
26 września 2016 r. w Pałacu Prezydenckim zostały oficjalnie ogłoszone wyniki konkursu „Lider Dostępności”. W konkursie zostały nagrodzone zrealizowane roz...
Darmowe badania profilaktyczne, warsztaty edukacyjne, pomiar ciśnienia, poziomu cukru i cholesterolu oraz USG tarczycy, a także spotkania ze stomatologiem, dent...
W Białostockim Muzeum Wsi odbyło się „Wielkie Otwarcie Podlaskiego Muzeum Kultury Ludowej” pod patronatem Prezesa Agencji Rynku Rolnego.
Firma Jantoń wprowadza we wrześniu na rynek nową markę cydru – Cydr Jabłoński. Spółka, która systematycznie rozbudowuje swoje port...
Średnie wyprzedzenie, z jakim kupowane są bilety lotnicze, wynosi w tym roku 39 dni – wynika z danych internetowego biura podróży tripsta.pl. Jednak na nie...
Coraz chłodniej za oknem, a skoro słońce już nas nie ogrzewa, to warto zadbać o dostarczenie energii organizmowi „od środka” i wprawienie go w dobry nastrój. I ważne, by była to zdrowa i pożywna porcja.
Największe znaczenie dla przemian na obszarach wiejskich ma demografia, edukacja i rynek pracy - wynika z raportu Europejskiego Funduszu Rozwoju Wsi Pol...
Wykopki i szatkowanie kapusty – kto chce spróbować swoich sił w tych tradycyjnych zajęciach powinien przyjść 2 października do Muzeum Górnośląskiego Parku Etnograficznego w Chorzowie (Śląskie).