YouGov: w pierwszym kwartale 2025 roku Polacy wydali blisko 10 mld zł na mięso i wędliny 22 lipca 2025 Mięso pozostaje stałym elementem codziennej di...
Globalna transformacja energetyczna nie może ominąć Polski Odnawialne źródła energii (OZE) są od lat najbardziej dynamicznie rozwijającym się segmentem światowe...
UPL Polska obchodzi w tym roku 30-lecie działalności. Chociaż przez te lata dochodziło do przekształceń własnościowych i zmian nazw firmy, najważniejszy aspekt ...
Lato w pełni, a to oznacza unoszące się w powietrzu aromaty pieczonych potraw, które da się wyczuć niemal wszędzie – w okolicach domków jednorodzinnych, ogródkó...
W ostatnim posiedzeniu grupy roboczej „Zboża” Copa-Cogeca, wziął udział Zbigniew Kaszuba, ekspert Federacji Branżowych Związków Producentów Rolnych. Wśród omawi...
W obliczu dynamicznych zmian na rynku surowców roślinnych, sektor paszowy w Europie przeżywa intensywną transformację. Rzepak i soja – dwa fundamentalne kompone...
Lato w polu nie zna odpoczynku. To czas intensywnej pracy, gdy każda godzina ma znaczenie, a plony czekają na zebranie. W upale, kurzu i pod presją terminów, ...
Jak wynika z raportu IFIC Food & Health Survey w porównaniu z 2023, w 2024 roku w USA nastąpił znaczny wzrost liczby obserwujących content żywieniowy - z 42 do ...
Harsewinkel/Metz-Woippy, lipiec 2025 - Wraz z serią CEREX 700 RC firma CLAAS przenosi wydajność pras zwijających na nowy jeszcze wyższy poziom. Stworzona z myśl...
KE proponuje nowy Fundusz Konkurencyjności. Ma pobudzić inwestycje w strategiczne dla Europy technologie W środę 16 lipca Komisja Europejska p...