Zimą częściej wybieramy polskie góry niż ciepłe kraje, a od nart czy snowboardu wolimy spacery i zwiedzanie. Sprawdziliśmy, jak Polacy podróżują w sezonie...
Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie wprowadza do swojej oferty nowy serek wiejski Łaciaty bez laktozy. Dzięki zastosowanym procesom rozkładu laktozy na...
Rozwój sprzedaży bezpośredniej i detalicznej oraz produkcja żywności ekologicznej i białka roślinnego – to szanse rozwoju gospodarstw rolnych, o których mówiono...
Rok 2019 był niezwykły dla branży owoców. Powstała tzw. „jagodowa sztafeta”. Dzięki współpracy między 7 organizacjami zrzeszającymi producentów poszczególnych...
Zainteresowanie Standardem Certyfikacji Systemów Zarzadzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności „Bez GMO” opracowanym przez Polską Izbę Mleka stale...
Problem głodu i niedożywienia wciąż jest w Polsce bardzo realny – podkreślają Banki Żywności. Ponad 2 mln osób dysponuje miesięcznie kwotą mniejszą niż...
National Oceanic and Atmospheric Administration szacuje, że do Ziemi dociera 173 tys. terawatów energii słonecznej. To ponad 10 tys. razy więcej niż całkowite ...
Technologie producentów z branży motoryzacyjnej prezentowane na tegorocznych targach CES 2020 w Las Vegas wskazują, że rynek wyraźnie zmierza w kierunku...
MAKRO Polska podejmuje szereg działań na rzecz ograniczenia plastiku. We wrześniu 2019 roku sieć hurtowni wprowadziła papierowe opakowania dla świeżych ziół w...
Zarówno w Polsce jak i na świecie idea Zero Waste – ograniczania ilości odpadów, a przez to zmniejszania zanieczyszczenia środowiska – zyskuje coraz większą...