Przerwane łańcuchy dostaw przed rokiem i zakupy „na zapas” spowodowały chwilowy brak niektórych produktów, a w niektórych wypadkach wzrost ich cen. Nie jest to...
Ziemniaki za sprawą smaku i niezrównanych możliwości kulinarnych zyskały sławę od morza aż do Tatr. Przez lata gościły na biesiadnych stołach w regionalnych po...
1. kwietnia br. Ubezpieczenia Pocztowe rozpoczęły sprzedaż ubezpieczeń upraw z dopłatami z budżetu państwa. Od dzisiaj rolnicy którzy uzyskali płatności bez...
Do ciasta, jajecznicy czy naleśników - niezastąpione, pełne witamin, w tym także witaminy D, wspomagającej układ odpornościowy. Każdego roku przeciętny Polak ...
Aż 81 proc. Hiszpanów, którzy w 2020 r. sięgnęli po książkę twierdzi, że czytanie pomogło im lepiej radzić sobie z sytuacją związaną z pandemią...
Jak wynika z danych Krajowego Rejestru Nowotworów w ciągu ostatnich 15 lat odnotowano podwojenie liczby nowych przypadków tzw. niebarwnikowych raków skóry, czy...
Na początku XX wieku z krajów skandynawskich: Danii, Szwecji, Norwegii, Finlandii i Islandii wyłonił się nowy ruch projektowy, charakteryzujący się czystymi...
Coraz dłuższe i cieplejsze dni sprawiają, że z niecierpliwością wyglądamy wszelkich oznak wiosny. Zanim jednak prace ogrodowe ruszą pełną parą, warto zastanowić...
Organizowany przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa konkurs fotograficzny pt. „Nowoczesna polska wieś” ma przynieść efekt w postaci zdjęciowej ...
Testowanie maszyn zielonkowych jest ograniczone do sezonu trwającego kilka miesięcy w roku, co może mieć wpływ na małą ilość zebranych danych, a ostatecznie na ...